15-08-07

VVKB De Karekiet naar de Europeade in Horsens (DK)

Op 16 juli 2007 vertrokken we, samen met 'De Wevers' richting Horsens.
We maakten een eerste tussenstop in Flensburg (D) waar we overnachtten. Op dinsdag 17 juli installeerden we ons in Aarup (Fyn - DK) voor de volgende overnachting en bezochten we Odense, de geboortestad van Hans Christian Andersen. Woensdag reden we via Juelsminde naar Horsens om aan de eigenlijke Europeade deel te nemen.
We logeerden er in de Stensballehallen. Samen met Tijl en Nele uit Hove en  Pippezijpe uit Dilbeek kregen we de turnzaal als slaapplaats. Wat een prachtig snurkconcert gaven we daar met 38 ten beste!
Omdat onze straatoptredens pas op vrijdag waren gepland, bezochten we op donderdag Den Gamle By in Arhus. 's Avonds bewonderden we de groepen die tijdens de openingsceremonie optraden op de wondermooie locatie aan de zee.
Op vrijdagavond brachten de leden van 'Tijl en Nele' een klasse-zangoptreden tijdens de 'Europese Koor-en Muziekavond' in het Forum van
Horsens.
Na afloop van de receptie, vulden op zaterdag 187 groepen de straten in een urenlange kleurige, fleurige, dansende, wervelende optocht. De sfeer zat er duidelijk in en werd 's avonds verdergezet tijdens het Bal Moderne en het Europeadebal.
Zondag liet het weer het afweten en kwam de eerste regen. De slotceremonie moest nu binnen doorgaan, wat voor de Vlaamse groepen een serieuze inkrimping van het aantal dansers met zich meebracht. De spanning steeg toen we lange tijd (in stilte) in de catacomben moesten wachten. Maar, we deden het goed!
Het werden prachtige dagen in een gezellige sfeer, met schitterend weer (uitgezonderd zondag).  Dansers van overal in Europa samen in één groot dans- en zang-gebeuren. Het was een enorme ervaring waar we met een zalig gevoel aan terugdenken.

Hier zijn we op de receptie. Klik op de foto voor de overige foto's.

IMG_5251compr


01:43 Gepost door Nicole Van den Eede in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.